Realitní případ 2: Čekal, až si kupující domluví hypotéku

Druhým případem ze Zápisníku makléřky je příběh Kamila H., který se k nám dostal v době, kdy už měl kupujícího na svou nemovitosti, ale neměl čas se mu pravidelně věnovat.

Čekání na kupujícího nemovitosti

 

Kamilovi se kupující zdál "v pohodě"

Kamil nás vyhledal až po třech měsících prodeje vlastními silami. Na začátku svého prodeje se mu poměrně rychle podařilo najít zájemce o svůj zděděný byt. Měl z toho obrovskou radost, kupující vypadal seriózně a dokonce si sedli i lidsky. Proto se dohodli, že Kamil dá kupujícímu v klidu čas na vyřízení hypotéky a nebude přijímat žádné další zájemce o byt. Zálohu neřešili, Kamilovi se kupující zdál docela fajn, slíbil mu, že na hypotéku finančně dosáhne, tak mu Kamil věřil. Oba spolu průběžně komunikovali, začali si posílat právní dokumenty, domlouvat se na detailech a Kamil neviděl důvod k očekávání nějakých komplikací. Mezitím stáhl byt z nabídky na realitních portálech a začal si domlouvat projektanta a řemeslníky na rekonstrukci vlastního bytu, kterou chtěl financovat z prodeje dědictví.

Realitní "obchodničina" je dřina

Kupující se však přestal po třech měsících ozývat, nereagoval na Kamilovy výzvy a až po čase poslal zprávu, že hypotéku v bance nezískal a o koupi Kamilovy nemovitosti nemá zájem. Kamil ztratil téměř čtyři měsíce času, dokonce mezitím odmítl pár dalších zájemců a nyní musel začít s prodejem nemovitosti úplně od začátku. Rekonstrukci vlastního bytu měl již rozjetou a začal ho tlačit čas. Oslovil tedy naši realitní kancelář a dohodl se s makléřem Marcelem, že se o prodej kompletně postará. Marcel zajistil vše potřebné a do měsíce došlo k podpisu rezervační smlouvy s novým zájemcem o koupi. Celý proces proběhl, jak měl, do dalších dvou měsíců Kamil získal finanční prostředky a mohl dokončit svou rekonstrukci.

🎁 Tip Property Experts

Pokud prodáváte bez realitní kanceláře, důsledně lpěte na okamžitém podpisu rezervační smlouvy a složení rezervační zálohy ze strany kupujícího. U nás vždy prověřujeme zájemce o koupi nemovitostí, aby nemuselo docházet ke ztrátě času v procesu prodeje a tím pak k nucenému pozdějšímu zlevňování nemovitosti. To jak dlouho nemovitost prodáváte, má totiž velký vliv na konečnou výši realizované prodejní ceny.

U nás kromě realitních služeb máme také specialisty na hypotéky a zkušené právníky, se kterými dokážeme proces prodeje ještě více zefektivnit. Podívejte se zde.

Realitní případ č. 1

Chcete vědět, jaký byl náš realitní případ č. 1? Čtete zde

Unikátní realitní digitalizace

Pokud chcete prodat nebo pronajmout svou nemovitost s námi, stačí vyplnit formulář zde  a my už začínáme pracovat pro Vás. Realitní procesy u nás máme digitalizované. Co to znamená? Naši makléři mají méně administrativy a více času na osobní setkání se svými klienty. Více o nás si můžete přečíst v těchto článcích:

Naše kanceláře na Vídeňské - nahlédněte k nám zde

Náš tým - podívejte se zde.